stenenslijperij, atelier, webwinkel

ATELIER - STENENSLIJPERIJ - WEBWINKEL

homepagina homepagina

webwinkel webwinkel

workshop workshop
ontstaan ontstaan mineralen

helende werking helende werking

alfabet stenen van a t/m z
links links

e-mail contact

leveringsvoorwaarden leveringsvoorwaarden
toepassing toepassing

sterrenbeelden sterrenbeelden

chakra’s chakra’s

klachten stenen als hulp

Toepassing van mineralen en edelstenen

Op deze pagina vindt u wat basisinformatie over het werken met edelstenen. Welke stenen u kunt gebruiken en hoe u ze gebruikt.
Wanneer u zich er verder in wilt verdiepen is het verstandig een goed boek aan te schaffen. Over het werken met edelstenen zijn veel boeken geschreven. Met onderstaande informatie kunt u in ieder geval een begin maken. Ga zelf ook lekker experimenteren met verschillende stenen en hun mogelijkheden. Er zal een wereld voor u open gaan.

Ga altijd naar een winkel waar ze zorgvuldig met de edelstenen en mineralen omgaan en waar ze u kunnen adviseren.
U kunt stenen laten testen, maar u moet daarbij niet vergeten dat dit slechts een momentopname is. Mensen en omstandigheden veranderen. Een steen die nu goed voor u is kan over een paar maand minder geschikt zijn.
Wanneer u edelstenen en mineralen bij ons in de webwinkel koopt kunt u er van verzekerd zijn dat u stenen van een goede kwaliteit koopt. Wij hechten daar bijzonder veel waarde aan en zoeken de stenen daarom altijd zelf uit. Heeft u specifieke vragen dan zullen wij u zoveel mogelijk proberen te helpen bij uw keuze.

De aanschaf van uw edelstenen

Ga op uw gevoel af bij de aanschaf van edelstenen. Over het algemeen zult u naar bepaalde stenen toegetrokken worden.
Neem die steen dan in uw hand en voel rustig wat die steen met u doet. Om nog beter te voelen wat een steen doet, neemt u de steen in uw linkerhand en legt u uw hand op uw buik. Sta ontspannen en sluit uw ogen. Ga na wat u voelt. Voelt het prettig of krijgt u nare gevoelens? Wanneer u de neiging heeft om voorover te vallen, dan is dit een goede steen voor u. Neigt u naar achteren dan moet u de steen niet nemen, hij is op dit moment niet geschikt.
Pendelen is ook een prima manier om gericht stenen te selecteren.

Als u via de webwinkel van Stenen Sieraad stenen wilt aanschaffen kunt u op de pagina stenen als hulp gericht stenen zoeken. Ook kunt u stenen kiezen op basis van uw sterrenbeeld of om de energie van een bepaald chakra te beïnvloeden. Als er meer stenen genoemd worden, kies dan de steen waar u zich het meest tot aangetrokken voelt. Dat kan ook met de kleur of de vorm van de steen te maken hebben.
De steen die u uiteindelijk kiest moet u hoe dan ook een prettig gevoel geven.

Ruwe stenen en kristallen

Ruwe stenen zijn heel geschikt om op te leggen. In de gegroeide kristalpunten is de hele energie van de steen gebundeld. Kristalconglomeraten waarvan de punten in verschillende richtingen wijzen, zijn uitermate geschikt om de energie in een vertrek positief te beïnvloeden.
Geoden zijn een ideale bewaarplaats voor stenen die opgeladen moeten worden.

Sieraden

Sieraden zijn ideaal om te gebruiken. De werking is optimaal omdat het sieraad in contact is met uw huid. U heeft veel keus in sieraden. In onze webwinkel vindt u veel hangerstenen en armbanden.

Bij sieraden met verschillende stenen kunnen de krachten ervan elkaar beïnvloeden, zowel in negatieve als in positieve zin. Let daar dan ook goed op.

edelstenen en mineralen agaathanger Ook een steen die gezet is verandert de intensiteit van het effect. Goud versterkt de werking van alle stenen, zilver vooral die van turkoois en koraal.
Op de foto een hanger van agaat.

Trommelstenen

Trommelstenen zijn kleinere stenen die in een trommelmachine zijn geslepen en gepolijst. Hierdoor zijn ze mooi glad geworden met ronde vormen en fijn om vast te houden. Deze stenen zijn op veel manieren toepasbaar. Bij de zelfbehandeling met stenen vindt u een aantal manieren om deze stenen te gebruiken.

Bewaren

Niet alle stenen verdragen direct zonlicht. Leg uw stenen daarom weg op een heldere plaats maar nooit in de volle zon.
Zachte, mooie materialen zijn geschikt als ondergrond, bijvoorbeeld fluweel, zijde en leer.
Bewaar uw stenen nooit naast elektrische apparaten. Stenen die bewust als bescherming tegen elektromagnetische straling gebruikt worden en dus wel naast apparaten geplaatst worden, hebben heel veel rustpauzes nodig en moeten dagelijks gereinigd worden.
Wanneer u stenen meeneemt, doe ze dan in een houten kistje met aparte vakjes of in een buideltje van leer of stof.
Hier ziet u een aantal buideltjes met een stuk prehniet ervoor.
buideltjes

De zelfbehandeling met edelstenen

De helende werking van stenen vindt plaats via energetische trilling en is in principe ongevaarlijk.
Heeft u onverhoopt een steen aangeschaft waar u zich toch niet goed bij voelt, leg hem dan aan de kant. U kunt na verloop van tijd kijken of deze steen wel weer een prettige uitwerking op u heeft.

Wij raden u nadrukkelijk aan om bij klachten en kwalen een huisarts of therapeut te raadplegen. Het werken met edelstenen kan een ondersteuning zijn bij een behandeling of therapie, maar kan deze nooit vervangen!

Zelf gebruiken wij stenen voornamelijk om een goed gevoel te krijgen, om stress te verlichten en voor ’kleine’ klachten, zoals hoofdpijn, spierpijn of vermoeidheid.
Klachten hebben vaak te maken met een geestelijke gesteldheid. Als het werken met stenen kan helpen om rust te geven kan dat al veel verschil maken. Probeer eens te mediteren met een mooie steen, of raak hem aan. Zie en voel de schoonheid en zachtheid van de steen. Vertrouw op uw gevoel, uw intuïtie en gezond verstand.

U vindt op onze site een overzicht van situaties waarbij stenen kunnen helpen. Daarnaast vindt u een lijst met stenen voor dagelijks gebruik, u zou dit de zogenaamde ’huisapotheek’ kunnen noemen.
Al doende zult u meer ervaring en inzicht krijgen en leren waar u baat bij heeft en waar u zich prettig bij voelt.
Om u op weg te helpen geven wij u wat eenvoudige informatie om een zelfbehandeling te doen.
Welke methode u ook gebruikt, van belang is in ieder geval dat de steen zoveel mogelijk in contact is met uw huid.

Platte getrommelde stenen zijn geschikt om op het lichaam te plakken. Dit doet u door gebruik te maken van een hechtpleister. Vrouwen kunnen een kleine steen in hun bh doen.
Trommelstenen kunt u ook in uw broekzak doen of onder uw hoofdkussen. Wanneer u daar zin in heeft kunt u gemakkelijk uw stenen voelen.
Getrommelde stenen kunt u ook gebruiken voor het opleggen of om te mediteren.

Knuffel- of handstenen zijn tamelijk grote, ronde of platte getrommelde of in vorm geslepen stenen. Deze moet u lekker in de hand kunnen nemen. Ook deze stenen kunt u gebruiken voor opleggen.

Ronde schijven met een opening in het midden (donut) kunt u als hangertje gebruiken. Ook is er veel keus in hangerstenen.

Ruwe edelstenen en mineralen of in vorm geslepen stenen zijn mooi om neer te zetten. Ruwe kristallen zijn ook heel prettig om mee te mediteren.

Koop wat hematietsteentjes en bergkristal of bergkristalsteentjes om de stenen te ontladen en weer op te laden.


edelstenen en mineralen amethist geode
  • Een geode of ruwe steen kan in een ruimte of op de werkplek worden neergezet.
    Hier ziet u een voorbeeld van een bijzonder mooie amethist geode.
  • Een steen die u bij zich draagt werkt elke keer dat u hem aanraakt.
  • Een steen die op bepaalde delen van het lichaam wordt gelegd werkt direct in op die plek.
  • U kunt de huid strelen of masseren met een steen.
  • Een steen kan als plat amulet direct op de huid worden gedragen. Bevestig de steen aan een leren of katoenen bandje.
  • Voor meditatie legt u een steen voor u neer of u houdt hem vast.
  • Gebruik een bepaalde steen als talisman.


Edelsteenwater

Van de meeste edelstenen kan edelsteenwater worden gemaakt. U kunt het water drinken, in het badwater doen of gebruiken voor kompressen.
Om dit te maken vult u een glazen schaal met bronwater en legt u de gereinigde stenen erin. Zet de schaal een uur in de vensterbank, bij voorkeur als de zon schijnt. Laat het steenwater daarna niet te lang staan, maar gebruik het direct.

Reinigen, ontladen en opladen van de stenen

Stenen nemen negatieve energie op, bijvoorbeeld van uw klachten of van elektrische straling (bijvoorbeeld van computers of tv's). Daarom kunt u het beste de steen voor en na elk gebruik reinigen. Alle ’vreemde’ energie wordt zo verwijderd en de steen is daarna weer gereed voor gebruik.
Met water, licht en zon worden stenen gereinigd, ontladen en weer opgeladen. Ontladen van stenen kan ook gebeuren door ze in een schaaltje met hematietsteentjes te leggen. Laat ze een nachtje liggen. Om stenen daarna weer op te laden kunnen ze tussen bergkristalsteentjes gelegd worden.
Maak altijd uw stenen schoon na aanschaf. Houd ze daarvoor enige tijd onder stromend lauwwarm water. Enkele minuten is in de meeste gevallen voldoende.

Tot slot

Wees niet teleurgesteld als er niet meteen iets gebeurt of wanneer u helemaal niets voelt. Zoals gezegd heeft het zijn tijd nodig. Leer uw steen kennen en geniet van de aanraking en zijn schoonheid.
Stenen zenden positieve trillingen uit en doen dat op een hele zachte, rustige manier. Daarnaast nemen ze uw negatieve energie op. Wanneer niet gebeurt wat u graag wilt, neem dan de positieve trillingen van uw steen dankbaar aan. Houd daar een goed gevoel aan over.
Misschien bent u beter gebaat bij andere vormen van genezing. Zie uw stenen dan als objecten van schoonheid en rust. lees over de helende werking van mineralen en edelstenen helende werking
sterrenbeelden lees over edelstenen en sterrenbeelden